אוגוסט 05, 2015

איך בוחרים תמונה מנצחת ממאגר תמונות? מדריך מעשי

8 כלים מעשיים להפיכה של תמונה משעממת למודעת מעניינת

גופי תקשורת ופרסום רבים, כמו גם מנהלי עמודים מקצועיים בפייסבוק, נדרשים במקרים רבים להיעזר ב"בנק תמונות" לצורך פרסומיהם השונים.

העבודה הרשמית עם "בנק תמונות", כמעט מחויבת, במקרה של מותג או גוף הרשמי, אם אין להם תמונות מקוריות משלהם, שיש להם אישור להשתמש בהן שימוש מסחרי.

במילים אחרות, בעקבות חוק "זכויות יוצרים", גופים עסקיים או רשמיים, אינם יכולים להשתמש בתכנים (ויזואליים או אחרים) לצורך קידום מטרותיהם בעמוד הפייסבוק שלהם, או בכל מקום רשמי אחר, ללא אישור כתוב מבעל הזכויות. הפרה של איסור זה עלולה לגרום לתביעות משפטיות ול"היעלמות" פוסטים שלכם מהפלטפורמה, ואפילו היעלמות העמוד עצמו.

עיקר העניין עם מאגרי תמונות, הוא שהתמונות מאוד כלליות. כלומר, מה שרואים בתמונות הוא אוסף די בנאלי של חפצים, מקומות ואנשים בסיטואציות צפויות ומוכרות.

שימו לב:

ככל שיש יותר תמונות שונות אחת מהשניה, שמראות בדיוק את מה שחיפשתם, כך התובנה הישירה הנראית בתמונות אלה, היא שחוקה ומשומשת על ידי רבים אחרים. או במילים אחרות: לא בדיוק המצאתם את הגלגל. 

כדאי שתהיו מעודכנים בפרסומים של המתחרים בקטגוריה ותקפידו לוודא שאתם והם ולא משתמשים באותה תמונה, שיכולה להימכר במספר מאגרי תמונות במקביל. (למתחרים הישירים שלכם, צרכים זהים לשלכם ולכן הם מחפשים בדיוק את אותן תמונות בעצמם).

ברוב מאגרי התמונות תוכלו למצוא כמובן גם תמונות מיוחדות יותר, אך אליהן תצטרכו להגיע בעזרת חיפוש מדויק וספציפי, או על ידי סריקה אין סופית של קטגוריות כלליות יותר.

איך הופכים תמונה משעממת – למודעה/פוסט מעניינת

1. חיפוש ספציפי עד כמה שניתן
מאגרי תמונות מתייגים את התמונות מילולית. הם אינם מבינים ניסוח סמאנטי מלא (כמו מנוע החיפוש של גוגל), ועל מנת למצוא תמונה מתאימה ולצמצם את הסינון הראשוני של האתר, עליכם להכיר את מילות המפתח החשובות, לרוב, באנגלית בלבד.
מילים כמו גבר, אישה, אימא, ילדים, היריון, בחוץ, בלילה, שמחה, כואב, ודומותיהן, יכולות להקל על החיפוש שלכם עד מאוד.
2. נראות המצולמים
אם הקהל שלכם ישראלי, הגיוני שתרצו להקפיד שהמצולמים בתמונות שאתם משתמשים בהם, יהיו בעלי "נראות ישראלית". (זהירות, זה לא הזמן לתת לסטריאוטיפים והשיפוטיות להשתולל. בדיוק להיפך).
שימו לב אם אתם מעוניינים במצולמים בעלי מראה "דוגמני" או מראה "רגיל". בכל מקרה, רוב המותגים והגופים הרשמיים משתדלים לבחור סגנון אחד אחיד לנראות קהל המטרה שלהם, ולדבוק בו עד כמה שניתן.
3. צבע ובולטות
אם אין לכם סטודיו או יכולות גראפיות מקצועיות, תרצו להקפיד שגם הצבעוניות של התמונות שאתם בוחרים, תהיה אחידה עד כמה שניתן. אפשר להשתמש בפילטר קבוע, אך רצוי פשוט לבחור תמונות שצולמו ומוגשות במאגר, על פי הצבעוניות שמתאימה לכם.
שבירת הרצף בצבעוניות, יכולה לבלבל לגבי שפת המותג.
שימו לב שכדי לבלוט בניוז-פיד בפייסבוק, כדאי שתשתמשו בתמונות בעלות צבעים עזים וניגודיות גבוהה, במיוחד בזמן שהתמונות מוצגות על מסך הטלפון הסלולרי.
4. הימנעו מעומס ויזואלי, שימוש ב-CROP ובפוקוס
תמונות עמוסות ומלאות בפרטים, לא עוברות לרוב את סף הסובלנות של העין האנושית, אשר ממהרת לדלג עליהן, בלי להתעכב או לנסות להבין מה ניסו להעביר לה.
תמונות אפקטיביות תהינה לרוב תמונות ממוקדות חפץ, פעולה או אדם, באמצעות פוקוס על האלמנטים החשובים וההכרחיים, והעלמת הסחות דעת נוספות.
לפעמים בתוך תמונה מסוימת שתמצאו במאגר התמונות, מסתתרת תמונה טובה יותר, ואם תחתכו אותה החוצה, תקבלו ויז'ואל אפקטיבי יותר מאם תשתמשו בתמונה המלאה.
שימו לב שאתם שומרים את התמונה המקורית באיכות גבוהה וחותכים אותה בפרופורציות הנכונות שמחייבת המדיה בה תוצג.
5. שימוש בטקסטים על גבי התמונה
תוספת של טקסט קצר (משפט של 2-5 מילים), יכול לשנות באופן דרסטי את היחס שהתמונה שלכם תקבל. רצוי להימנע משימוש יתר של טקסטים על התמונה, ולהוסיף טקסט רק ברמת המסר המזוקק, ההנעה לפעולה או ה"חדשות המרכזיות", שמחבר בין המסר המרכזי של הפוסט או המודעה שלכם והתמונה שבחרתם להציג.
עדיף שהטקסט שתכתבו על התמונה לא יתאר מה רואים בה. לעשות זאת יהיה בזבוז של שטח יקר, על משהו שכבר בא לידי ביטוי באופן ויזואלי בפוסט או במודעה.
שימו לב: בפייסבוק קיימת הגבלה לכמות הטקסט על גבי תמונה שאתם מעוניינים לקדם, ל-20% מגודלה הכללי של התמונה.
שימו לב שאתם משמשים בגופן (
FONT) ברור וקריא, ושיש לכם עליו זכויות שימוש.
חוק זכויות היוצרים מונע מכם שימוש מסחרי בכל גופן שאינו גופן מערכת רשמי של מערכת מיקרוסופט אופיס. שימוש לא חוקי בגופן אחר עלול להביא עליכם את אותן תוצאות שהוזכרו בתחילת הפוסט הזה.
6. להפוך "תמונה בנאלית" ל"סיטואציה ספציפית"
אם גם התמונה שנבחרה וגם הטקסט שעליה, נראים כמו שנראים רבים אחרים, הפוסט או המודעה שלכם לא ימשכו תשומת לב מספקת.
כדי לגרום לתמונה "בנאלית" להפוך לסיטואציה ספציפית, כדאי להוסיף עליה טקסט שיהפוך אותה ל"אישית".
למשל:
רואים גבר ואישה רצים על חוף הים (הכי בנאלי)
שמים לב לפרטים: האישה עוקפת בקצת את הגבר.
מוסיפים על התמונה את הטקסט: "רגע, לאן את רצה"?
כותבים פוסט על הסיטואציה שבה הגבר שואף לעמוד בקצב של האישה.

7.  התהליך ההפוך – מהתמונה לסיפור
לפעמים להפוך את התהליך,  מאפשר לנו להיות אפילו ספציפיים ויצירתיים יותר.
אם שמים לב לפרטים בתמונות כלליות, אפשר לזהות בהם עוגנים שסביבם אפשר לספר סיפור ספציפי יותר ממה שניכר מהתמונה לבדה, ללא הקשר לשום דבר אחר.
למה כדאי לשים לב: לדקויות בהבעות פנים, למצב שיער, לתאורה, שעת ההתרחשות, מקום התרחשות ספציפי, ביגוד (חורף, קיץ, בית, חוץ), יחסים בין דמויות, יחס לחפצים ולסביבה, זווית הצילום, אופי הצילום (דוגמנות, סלפי, רגיל, אמנותי וכו'...).
יש כאלה שימצאו שהרבה יותר נוח להם לעבוד כאשר "הסיפור עולה מתוך התמונה", במקום לנסות להתאים את התמונה לסיפור.
ככל שתחקרו תמונות יותר לעומק, ו"תשלימו" סביבן סיפור יותר ספציפי, כך תחזקו את הכוח של התמונה ושל הפוסט או המודעה שלכם, בעזרת טקסט מתאים.
8.  ניכוס, נוכחות ומיתוג
יצירת מסגרת גראפית קבועה לתמונות שעולות בעמוד הפייסבוק או במודעות שלכם, יכולה לעזור לייצר עקביות בשפת המותג והניכוס שלו את הסיטואציה מול קהל המטרה.
שימו לב שהמסגרת שאתם מעצבים, אינה גונבת את הפוקוס מהתמונה עצמה, וכן התחשבו בכך שאם אתם פועלים בפייסבוק, עדיף לא להוסיף במסגרת את הלוגו בצורה בולטת, שכן הוא מופיע בתמונת הפרופיל של העמוד ממנו אתם מפרסמים את הפוסט. כפל ועומס לוגואים, נותן לתמונה תחושה מאוד מסחרית, המקלה את התרחקותו הרגשית של קהל המטרה מהנושא והמסר שאתם מעוניינים להעלות.
9.  שימוש במילות מפתח יצירתיות
ככל שתהיו יותר יצירתיים, כך תוכלו לחפש במאגרי התמונות, תמונות שיתאימו למסרים שלכם אך יציגו אותן באופן מקורי.
כך למשל, אם נושא הפוסט שלכם הוא "כאב בטן", לחפש תמונות של אנשים סובלים ואוחזים בבטנם, תהיה הפעולה הצפויה והבנאלית. לחפש בלון ולידו סיכה שעומדת לפוצץ אותו, יהיה יצירתי יותר, וכמובן ידרוש טקסט משלים שיחבר בין הדימוי ונושא הפוסט המקורי.
התהליך: קחו את המסר המזוקק, ותחשבו איך להגיד או להראות אותו כפי שעדיין לא הראו אותו לקהל המטרה שלכם. מתוך הרעיון הקריאטיבי שלכם, הוציאו מילות מפתח לחיפוש אחר התמונה המתאימה.
שימו לב, במאגרי תמונות רצוי "להגביל את היצירתיות", שכן אנחנו עדיין מחפשים תמונות "נפוצות", מה שמקורי בעצם, הוא ההקשר החדש שאנחנו נותנים להן.
אם יש לכם הצעות נוספות איך לבחור תמונה מנצחת לפוסט או מודעה, או כל מחשבה נוספת בנושא אשמח אם תכתבו בתגובות, וכמובן, אשמח אם תשתפו עם מי שאתם מאמינים שיעניין אותו.

*** הערה: פוסט זה אינו כולל הפניות למאגרי תמונות ספציפיים ואינו משתמש בדוגמאות, על מנת לשמור אותו נקי מפרסום ושימושי עבור מי שזקוק לו. המעוניינים בהמחשות ספציפיות, יכולים לפנות ולקבל באופן פרטי.





איך בוחרים תמונה מנצחת ממאגר תמונות וגם הופכים אותה ליותר מעניינת?ריכזתי כמה עצות מעשיות, שצברתי מהניסיון האישי שלי:...
Posted by MichEal Amir Myx on Wednesday, August 5, 2015

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חיפוש בבלוג זה

הצטרפו לדיון כאן, עם הפרופיל שלכם מהרשת החברתית