שיימינג (ביוש ציבורי במדיה החברתית) זה אלימות.
זה הוצאת לשון הרע.
זה ללכת רכיל.
זה להתנשא.
זה לשפוט ולהעניש בהלבנת פנים בציבור.
זה לצחוק מחולשות של אחרים.
זה לפרק חיים שלמים ברגע.
זה לא לקחת בחשבון את הנזק הישיר והסביבתי במה שאתה שותף לו.
זאת צביעות, כי אפשר להיות אזרח מוסרי ושומר חוק וגם לקחת את החוק לידיים באותו זמן.
זאת הוכחה שהחוק לא מעודכן מספיק להגן עלינו, אם ניתפס בחולשה שלנו, באיבוד שליטה שלנו, ברגע קריטי בו נעשה טעות, אפילו קיצונית – ואף אחד לא יהיה שם להכיל אותנו. אף אחד לא יהיה לקלוט את האלימות שלנו כמשהו זמני שאפשר לשנות, שאולי נתחרט ונתנצל, שאולי כבר שילמנו מחיר או נשלם אחד למערכת החוק, אבל בלי שום קשר לא נוכל לברוח מהמחיר שנשלם לחברה – קרב מוניטין מול חברה שמתפרנסת מזה יותר, כשזה יותר צהוב. יותר קיצוני. יותר אינטימי. יותר תמים.
שיימינג זה אלימות. זה להגיד לילד שלך "אל תכה, זה לא יפה", אבל להראות לו שכ"יש סיבה" זה בסדר גמור להשתמש בכוח ולהרוס למישהו את החיים.
שיימינג לא באמת מתקן את איך שמרגיש מי שנפגע ממנו. לא באמת עוזר לו, לא באמת משקם אותו ולא תמיד מונע את הסיטואציה מלחזור על עצמה.
שיימניג זה רצח אופי.
זה להאמין שאנשים הם שטחיים ורדודים ויכולים להיות רק משהו שאפשר לשים תחת תווית של מילה או שתיים. וזהו. ולמחוק את כל השאר.
שיימינג זו גזענות. שיימינג זה חוסר היכולת להסתכל במראה. זאת אי היכולת לראות את התמונה הגדולה. את הדפוס. את מי שמניע את הדפוס.
שיימינג זה אלימות. נגד אלימות. מה שעוד לא מנע אף פעם האלימות. רק עודד אותה.
נ.ב.
הסטאטוס הזה, (או הקודם שהעליתי) אינם משחררים אף אחד מאחריות על התנהגותו ועל הפגיעות שהוא מחולל. אבל לדרוש מאנשים שמאבדים שליטה או שלא מודעים "אחריות" על מעשיהם ברגע האמת, זאת סתירה לוגית. (איבוד שליטה, זוכרים?) אבל החברה שלנו לא מוכנה לתת לדברים להרגע. לספור עד 10 גם כשמישהו אחר מתקיף באלימות, לא רק אנחנו עצמנו. אנחנו מיד רוצים "להכות בחזרה", במקום לאפשר למי שחטא נגדנו ונגד עצמו לחזור למסלולו. להבין שטעה. לחזור בו ולנסות לתקן. כמו שהיינו רוצים שיתנו לנו, אם זה יקרה לנו.
שיימינג (ביוש ציבורי במדיה החברתית) זה אלימות. זה הוצאת לשון הרע. זה ללכת רכיל. זה להתנשא. זה לשפוט ולהעניש בהלבנת פנים ...
Posted by MichEal Amir Myx on Sunday, February 22, 2015
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה